AKTUELNO

Grad Beograd će uvek biti uz privrednike koji treba da usmeravaju ka tome da se zajednički pravi bolji poslovni ambijent i poboljša kvalitet života u glavnom gradu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je na konstitutivnoj sednici Parlamenta privrednika Privredne komore Beograda kazao da mu je čast da danas bude među 85 najboljih privrednika, onima koji treba zajedno sa Gradom Beogradom da donose odluke vezane za bolji poslovni ambijent i uspešniju i moderniju Srbiju, kako bi se građanima poboljšao životni standard.

"Mi smo se kao grad pre tri godine opredelili za jaku, intenzivnu i čvrstu saradnju sa Privrednom komorom Beograda i nikada ta saradnja nije bila bolja. Nebrojene obuke, zajednički projekti to pokazuju. U deset gradskih opština otvorili smo šaltere za privrednike, a namera nam je da ih otvorimo u svih 17 opština", rekao je Mali.

Tu privrednici mogu da dobiju odgovor na sva pitanja i nejasnoće kako bismo ubrzali razvoj malih i srednjih preduzeća i kako bi se privrednici koncentrisali na svoj posao, dodao je Mali.

Foto: Tanjug

On je podsetio da su prošle nedelje održani "Dani Beograda" u Moskvi, gde je sa Privrednom komorom Beograda organizovan poslovni forum na kojem je učestvovalo 220 privrednika, dodavši da danas počinju "Dani Minska" u Beogradu, i da se sutra u Sava centru organizuje privredni forum.

-To su stvari koje radimo zajedno. Drago mi je što veliki broj komunalnih gradskih preduzeća u ovom parlamentu privrednika ima svoje predstavnike, što govori u prilog tome da zajedno radimo, i mislim da tako treba i nastaviti. Suština ovog parlamenta je da vi upravljate i nas usmeravate, da nam kažete gde grešimo, da mi to ispravimo zajedno sa vama - rekao je Mali.

U saopštenju Gradske uprave se dodaje da je predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić rekao da su parlamenti privrednika u svim regionalnim privrednim komorama i Privrednoj komori Beograda najznačajnije institucije koje će odigrati važnu ulogu u kreiranju razvoja i svim inicijativama koje treba da doprinesu ambijentu privređivanja.

Predsednik Privrene komore Srbije Marko Čadež, rekao je da je Parlament privrednika najznačajnije telo i temelj komorskog sistema i dodao da komora treba da bude kreirana po želji privrednika, da bude njihov servis, kao i da se menja onako kako to privrednici traže i očekuju.

#Beograd

#Siniša Mali

'