AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas priznanja za 50 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se u prethodnom periodu istakli hrabrim i posvećenim radom ostvarivši izuzetne rezultate.

Foto: Tanjug/MUP/Zoran Živković

Ministar je nagrađenima poručio da su oni ljudi koji su svoj život posvetili građanima Srbije, čija je bezbednost i sigurnost najveći dokaz njihovog uspeha. 

„U ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, želim da vam čestitam na nagradama i da vam se zahvalim na svemu onome što ste uradili da biste ove nagrade zaslužili“, rekao je ministar Vulin i ukazao da su dela ovih policajaca za građane Srbije herojstvo, a za njih svakodnevni deo života i rada. 

Ministar je istakao da je vrlina nagrađenih u tome što ne traže nagrade za svoja herojstva. 

Foto: Tanjug/MUP/Zoran Živković

„Svoje živote ste posvetili drugima, građanima Srbije i njihova bezbednost i sigurnost dokaz su vašeg uspeha. Kada na ulicama naših gradova možete da prođete kraj sigurnih i bezbednih ljudi, kada vidite jednu novu generaciju koja polako i sigurno odrasta u boljoj, stabilnijoj, sigurnijoj Srbiji, onda znate da ste uspeli“, naglasio je ministar Vulin. 

Prema njegovim rečima, svaki potez i žrtva policijskih službenika sačuvani su od zaborava. 

„I na ovaj način ostaće vam zahvalno sećanje onih koji će koračati iza vas. Oni koji su vam dali imena, danas se ponose što ste ovde, znali su da ćete biti takvi, a oni kojima ste vi dali imena, želeće jednog dana da budu kao vi“, poručio je ministar Vulin. 

Ministar je rekao da od nagrađenih očekuje da budu to što jesu, uvek tu za svoju zemlju i narod. 

U ime nagrađenih, pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Uprave kriminalističke policije Vlade Jovanović, zahvalio se državnom rukovodstvu na nesebičnoj podršci i razumevanju za posao koji su obavljali u prethodnih nekoliko meseci. 

Foto: Tanjug/MUP/Zoran Živković

Jovanović, koji je ukratko rezimirao rad na razotkrivanju i hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, istakao je da je čitava akcija bila osetljiva i da je rađena u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom. 

Policijski službenici Policijske stanice Novi Beograd Danijel Pavlović i Bojan Virijević, koji su brzim i pravovremenim reagovanjem spasili bebu koja je odmah nakon rođenja ostavljena u nehigijenskom naselju na Čukarici, kažu da im je najveća nagrada to što su spasili jedan tek rođen ljudski život. 

Foto: Tanjug/MUP/Zoran Živković

Oni ističu da su ponosni na dobijeno priznanje, ali da svoj posao ne obavljaju da bi bili nagrađeni, već zato što im je na prvom mestu bezbednost i sigurnost građana, njihovih života i imovine. 

Pripadnik Policijske uprave u Vranju, Dejan Marinković, koji je zajedno sa kolegama bio u potrazi za osumnjičenim koji je počinio krivično delo ubistva i kojeg je policija pronašla, istakao je da će im dodeljeno priznanje biti motiv više u radu, da bude još efikasniji i bolji.

#Aleksandar Vulin

#Policija