AKTUELNO

Otac Dimitrije o dramatičnoj situaciji sa dečakom.

Poslednjih nedelja policije širom sveta apelovale su na sve roditelje da prate aktivnosti svojih mališana na društvenoj mreži Tiktok zbog nedavne jezive najave masovnog samoubistva dece na ovoj aplikaciji.

Nažalost, Tiktok je nadaleko poznat po opasnim, pa čak i samoubilačkim izazovima među decom, a to je potvrdio i iguman manastira Tumane Dimitrije Plećević, koji je ispričao kako su očajni roditelji iz Pirota tražili pomoć za svog sina zbog igrice na ovoj mreži.

– Do juče nisam znao ništa o tom Tiktoku, međutim, čitajući novine, video sam da su deca iz našeg naroda, ali i drugih, zbog učešća u izazovima na toj društvenoj mreži izgubila glavu – priča otac Dimitrije.

On objašnjava da su nesrećni roditelji posvedočili da se njihov sin „navukao” na Tiktok, te da je želeo da izvrši samoubistvo.

– Iza svega toga stoji nečista sila i nečista namera. Dete je insistiralo da se ubije. Zabrinuti roditelji su ga doveli u Sveti Tuman, kod moštiju Svetog Zosima i Svetog Jakova, čudotvoraca, tražeći od njih spasenje od tih problema – kaže starešina manastira.

RODITELJI NISU SPAVALI DVE NEDELJE

Prema rečima majke, dečak je često bio nervozan, plačljiv i izbezumljen zbog pomisli da će mu Tiktok ubiti roditelje ako prethodno on ne digne ruku na sebe.

– Dete je to shvatilo ozbiljno, danima su ga proganjale takve misli. Roditelji su ga nadzirali dve nedelje, nisu smeli da spavaju jer su se bojali da će učiniti zlo sebi. Više nisu mogli da se bore s tim, pa su odlučili da posete manastir Tumane – kaže otac Dimitrije, dodajući da je majka često puštala dečaku govore i svedočanstva iz manastira, pa se tako u njemu stvorilo interesovanje.

– Dečak je tog 9. marta ušao u manastir, spustio glavu na mošti Svetog Zosima i molio se dugo. Majka je primetila njegovu volju da spase sebe i svoju porodicu, i od tog dana se sve promenilo. Mališan se vratio u normalu.

#tumane

#čudo