AKTUELNO

Profesor Univerziteta za bezbednost i globalne studije Američkog univerziteta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Duško Tomić istakao je da je trenutno borba s koronavirusom prioritet, kao i da postoji širok spektar aktivnosti kada je reč o sprečavanju kovida.

Tomić je dodao tokom gostovanja na TV Vesti kako je Srbija jedina zemlja s Balkana koja je uradila izuzetno dobro svoj deo posla i to zahvaljujući uspešnosti predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: TV Vesti

U obaveštajnom je jedan od prioriteta rada uspostavljanje i nametanje interesa prema drugim odnosno trećim zemljama, a u svakom slučaju kovid predstavlja jedan širok spektar aktivnosti. Jedna država s Balkana je uradila izuzetno svoj deo posla zahvaljujući uspešnosti predsednika. U ovom trenutku je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je zaključila ugovor i sa Sinofarmom i sa Sputnjikom za proizvodnju vakcina - kaže Tomić.

U nastavku gostovanja Tomić je rekao i kako je u Emiratima kazna za nenošenje maski čak 700 evra, a zatim je istakao i da Krizni štab izvanredno radi svoj posao, kao i da je potrebno poštovati mere.

Foto: TV Vesti

Mi nemamo ono što drugi imaju. To je disciplina. U Emiratima ukoliko se pojavite bez maske, kazna je 700 evra. Moja ćerka je otišla u jedan tržni centar i slučajno spustila masku preko nosa, prišao joj je policajac i rekao joj da će sledeći put biti kažnjena ukoliko ne bude nosila masku. Sve ove mere koje daju izvanredni ljudi u Kriznom štabu u dobre, ali ne mogu ni oni sve - priča Tomić.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!