AKTUELNO

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba za suzbijanje Kovid 19 prof. dr Darija Kisić Tepavčević posetila je danas opštinu Kosjerić, odakle je pozvala građane Srbije da se u što većem broju vakcinišu, jer je to najefikasniji način za suzbijanje Kovid 19.

„Moramo da stvorimo imunitet i barijeru za dalje prenošenje virusa. Treba da se vakcinišemo, jer tako ne štitimo samo sebe, već i one koje najviše volimo“, poručila je Kisić Tepavčević u selu Varda, gde je obišla ambulantu.

Kisić Tepavčević je navela da je cilj otvaranja vakcinalnih punktova u najudaljenijim mestima u Srbiji da vakcina bude dostupna svim građanima Srbije, a naročito najstarijim sugrađanima i onima koji žive u ruralnim mestima.

Foto: Ministarastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kako je dodala, ambulanta u selu Varda i Dom zdravlja u Kosjeriću su primeri dobre prakse, jer je vakcina sada dostupnija još većem broju građana.

„Sada imamo moćno oružje u rukama – vakcinu, a na nama je da se ponašamo odgovorno i da se vakcinišemo. To jeste suština i moramo da shvatimo da ne možemo da uspemo ukoliko u ovoj borbi ne budemo udruženi“, rekla je Kisić Tepavčević.

Prof. dr Kisić Tepavčević je u Kosjeriću obišla i Centar za socijalni rad, gde je sa rukovodstvom razgovarala o mogućnostima za dodatno unapređenje socijalne zaštite.

Kako je istakla, Ministarstvo je ponosno na činjenicu da je u vreme epidemije obezbeđen kontinuitet u isplatama svih prava u oblasti socijalne zaštite.

Foto: Ministarastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kisić Tepavčević je navela i da Ministarstvo intezivno radi na poboljšanju zakonske regulative kako bi se unapredila socijalna zaštita građana kojima je neophodna pomoć, da je usvojen Zakon o socijalnoj karti i da je u toku izrada Nacrta izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti.

„Cilj je da se na najefikasniji i najdelotvorniji način pruži pomoć svim građanima naše zemlje kojima je ona potrebna“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti toj opštini, koja je, kako je naveo, uradila mnogo na unapređenju pružanja usluga socijalne zaštite.

Foto: Ministarastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Đokić je izrazio uverenje da će Kosjerić, uz podršku Ministarstva, u narednom periodu stvoriti dodatne uslove da se socijalno ugroženim građanima pomogne još više.

Direktor Doma zdravlja Kosjerić Ilija Vukadinović pozvao je sve zainteresovane građane da se odazovu vakcinaciji, koja je jedini način da se Srbija izbori sa virusom i da se građani vrate normalnom životu.

#Vakcina

#prof. dr Darija Kisić Tepavčević