AKTUELNO

Glumica Danijela Štajnfeld optužila je glumca Branislava Lečića za silovanje, što je podiglo veliku prašinu u javnosti. Gordana Božilović Petrović, doktor prava, advokat i nekadašnji sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu istakla je kako u ovakvom slučaju može postojati veliki broj dokaza koji su na strani silovane osobe.

Petrović za TV Vesti kaže da su uglavnom to materijalni dokazi u vidu audio ili video snimka, ali i fotografija, kao i da veštak može da utvrdi da li je osoba koja krivi optuženog sklona izmišljanjima.

Foto: Tv Vesti

Imamo situacija gde je iskaz oštećene osobe protiv iskaza okrivljenog i da nemamo više značajnih dokaza, kakve možemo imati i da onda to morate da procenjujete. Kada je osoba silovana šta je dokaz? Imamo veliki broj dokaza u materijalnom smislu, bilo kakvi predmeti, foto-dokumentacija, video-dokumentacija, audio-dokumentacija, mogu biti veštaci svih oblasti. Naravno da u svakom predmetu nemate tako veliki broj dokaza. Imate veštaćenje i psihološko, pa se utvrđuje da li je osoba sklona izmišljanjima, to veštak može da utvrdi - priča Božilović Petrović za TV Vesti.

Foto: Tv Vesti

S obzirom na to da je ova tema privukla ogromnu pažnju javnosti Božilović Petrović je objasnila i kako to može uticati na suđenje. Ona je naglasila da ovakve slučajeve dobijaju iskusne sudije kojima nije prvi put da se u velikoj meri priča o njihovom predmetu javno.

Foto: TV Vesti

Svi ti komentari, sve to što se dešava može više uticati na javnost ili na građane. Sud je ipak u ovakvim predmetima, naročito kada je silovanje u pitanju, tu sa iskusnim ljudima, kojima ovo nije prvi predmet i nije prvi put da se o njihovom predmetu tako javno i jako pričalo. Sud je nezavistan i on se rukovdi dokazima koje ima u postupku - rekla je Božilović Petrović.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!