AKTUELNO

Juče je kao bomba odjeknula vest da je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje glumca B.L; a mediji spekulišu da je reč o Branislavu Lečiću. Vesna Stanojević iz "Sigurne kuće" za Pink kaže uvek veruje ženama u ovakvim slučajevima.

Stanojević je naglasila da se nikada nije, tokom mnogobrojnih godina rada sa žrtvama nasilja, nije susrela sa ženom koja ju je slagala.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam neko ko veruje ženama, ja radim sa ženama koje su žrtve i moram da im verujem da bih pomogla. Ja za sve ove godine nisam srela ženu da me laže. Mi moramo da znamo da se o nasilju slabo priča. Teško je progovoriti o tome. Kada ti progovoriš o tome, tu se isključuje laž. Zašto bi ta devojka Danijela... Koji je njen razlog da to prijavi. Ona nije rekla ko je taj neko pre godinu dana, ali je sada progovorila. Na kraju je to rekla. Uvek se dešava "za" i "protiv", uvek neka podela ljudi. Stanite malo - rekla je Stanojević.

Foto: TV Pink Printscreen

U nastavku je prokomentarisala i izjavu Eve Ras koja je podržala Branislava Lečića govoreći da je on njen prijatelj i da će ga uvek biti na njegovoj strani. Glumica je rekla i kako neće verovati da je Lečić silovao Štajnfeld sve dok ne vidi sve dokaze.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Printscreen YouTube

Stanojević je istakla i kako su glumice Milena Radulović, Iva Ilinčić i Danijela Štajnfeld probile led jer su javno izašle i rekle šta su doživele. Takođe, ona je istakla i kako je nekoliko žena iz Sigurne kuće prijavilo silovanje, nakon što su to uradile ove glumice.

Poštujem ja šta kaže Eva Ras i sve kolege, videla sam razne komentare. Svuda se tu pojavljuje neka sumnja, ali ne možemo tako da razmišljamo. Naravno, očekujem i ja da to dobije neki sudski epilog i sada će biti nadam se suđenje Miki Aleksiću, ali s druge strane moramo da znamo da su neke stvari strogo kazonom kažnjive. Žena koja to prijavi nosi epitet silovane žene, to je mnogo loše. Naš narod će uvek da kaže: "Ma to je ona koja je silovana". Te devojke su probile led i treba da im kažemo hvala. Kod nas u Sigurnoj kući je nekoliko žena prijavilo silovanje, nakon ovih priča. Počele su da pričaju o silovanju koje su doživele - govori Vesna Stanojević.

Autor: S. K.