AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković primio je danas u Palati Srbija 17 građana s Kosova i Metohije koji su nezadovoljni rezultatima konkursa za prijem u KBC Priština s privremenim sedištem u Gračanici.

To je bio njihov drugi sastanak, a u razgovoru koji je trajao više od tri sata bilo je reči o mogućnostima za novo zaposlenje, ali i svim drugim problemima sa kojima se svakodnevno građani susreću na KiM.

Petković je preneo sagovornicima da je u petak raspisan novi konkurs za 26 radnih mesta u KBC Gračanica i da će na posao moći da računaju oni koji ispunjavaju propisane uslove, ali i prema prioritetima u odnosu na svoju porodično-materijalnu situaciju na čemu će lično insistirati.

Poručio im je da je država Srbija tu za njih i da se trudi da rešava probleme, ali da nije u mogućnosti da ođednom reši sve njihove zahteve, ali da će se o svakom opravdanom angažovati.

Svaki učensik izneo je svoje probleme, a Petković im je poručio da će Kancelarija svuda gde je to moguće naći način da im pomogne.

Jedna od molbi odnosila se i na to da se poboljšaju uslovi školskog prevoza na teritoriji centralnog Kosova i Metohije, predloženo je da se poboljša rad ambulanti u seoskim područjima i ti problemi će, kako je navedeno, biti rešeni u najkraćem mogućem roku.

Tokom sastanka obezbeđeno je i pet radnih radnih mesta za poziciju geronto-domaćica.

Ovo je, inače, drugi sastanak koji je Petković održao sa građanima koji su nezadovoljni nakon konkursa za KBC Gračanica.

#Gračanica

#Kosovo i Metohija