AKTUELNO

Od nedavno građani putem portala eUprava plati mogu platiti više od 300 usluga koje pruža MUP. Dušica Babović, načelnik uprave PU za Grad Beograd, kaže kako će ovaj sistem u mnogome olakšati građanima.

Babović je apelovala na sve i da plaćaju putem interneta, s obzirom na to da je u toku pandemija koronavirusa, a onda je i objasnila kako funkcioniše ova opcija koja je od 16. marta dostupna.

Foto: TV Pink Printscreen

Od 16. marta smo krenuli, da bi izbegli gužve i omogućili građanima da to lakše rade. Do 16. marta smo svi morali da uplaćujemo uplatnice, uzimanje provizije.... Ali, od 16. 3. to je jedinstven način na koji građani mogu izabrati kako će plaćati. Moj apel je da se plaća preko interneta, jer je korona - priča Babaović i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Postupak je vrlo jednostavan. Na sajtu MUP-a Srbije imate sve informacije koje su potrebne. Na portalu eUprave postoji uplatnica, a vi kao fizičko lice unosite vaše lične podatke i birate vrstu usluge, da li želite ličnu kartu, pasoš... Postoji već račun, a vi kucate svoje matične podatke. Novina je da vam ne treba nijedan dokaz da ste to uplatili - izjavila je Babović za Pink.

Autor: S. K.