AKTUELNO

Novi sastanak očekuje se u utorak ili sredu.

Dogovoreno je da od sutra od 6.00 ujutru rade svi objekti, izuzev ugostiteljskih objekata i tržnih centara, rekao je nakon sastanka premijerke Ane Brnabić sa medicinskim delom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je dodao da je to jedini način da se očuvaju radna mesta. On je rekao da je razgovarao sa Branabić odmah nakon sastanka.

- Tokom nedelje verovatno u utorak ili sredu, biće održan novi sastanak gde će se procenjivati efekti mera - rekao je Vesić.

O svim problemima Beograđana

- Dom zdravlja u Borči će početi da radi tokom aprila - odgovorio je Vesić na pitanje meštana tog naselja i dodao da će pored novog doma zdravlja biti izgrađen i vrtić.

Kanalizacija u naseljima na levoj obali Dunava biće prema njegovim rečima završena u naredne dve godine.

Problem sa divljim deponijama u Beogradu uskoro bi mogao da bude rešen.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Tražimo izmenu Zakon o prostornom planiranju i ubuduće nijedan investitor neće moći da dobije upotrebnu dozvolu ako ne dokaže da je otpad predao na deponiju za gađevinski otpad - rekao je Vesić. 

Vraćanje predratne fontane na Terazije nije moguće zbog frekvencije saobraćaja, a orlovi će na kupole Starog dvora biti vraćeni tokom predstojeće rekonstrukcije, glasio je odgovor jednom Beograđaninu.

Vesić je najavio i renoviranje Kalenić i Bajlonijeve pijace ispod koje će biti napravljena i velika garaža sa oko hiljadu parking mesta.

- Radi se na tome da Lazarevac i Mladenovac dobiju fabriku - rekao je Vesić i dodao da se pregovara da veliki svetski proizvođač sokova otvori pogon u Grockoj.

#koronavirus