AKTUELNO

U ranim jutarnjim časovima veliki broj intervencija bio je zbog mlađih osoba u alkoholisanom stanju.

Dežurne ekipe imale su dosta posla u toku noći, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

-Od ukupno 145 intervencija, 30 je bilo na javnom mestu, a dogodilo se čak pet saobraćajnih nezgoda. Dogodile su se dve nezgode na auto-putu za Niš, udes u Ruzveltovoj, u Ulici 27. marta i Glavnoj ulici u Surčinu. Povređeno je ukupno 15 osoba, srećom, sve povrede su lakšeg tipa - rekla je Macura.

Ona kaže da se u toku noći dogodio i požar u kući na uglu Timočke i Ulice Grčića Milenka.

-Tom prilikom povređeno je dvoje dece, devojčica od četiri godine i dečak od 12. Oboje su imali inhalacione povrede, udisali su dim, a dečak je zadobio i opekotinu lica. Prevezeni su na Institut za majku i dete i nemaju teže povrede - dodala je Macura.

Ekipama Hitne pomoći javljali su se uglavnom asmatičari, ljudi sa problemom hipertenzije i sa šlogom. Bilo je i mlađih alkoholisanih lica u ranim jutarnjim časovima, kaže portparol Hitne pomoći.

Tokom jučerašnjeg dana medicinske ekipe intervenisale su 128 puta, od čega 43 na javnom mestu, a desila su se i četiri udesa.

Savet: Uživajte u porodičnom okupljanju i porodičnom ručku. Šetajte po prirodi, nakupite energiju kako bi se što bolje pripremili za sutrašnji radni dan, ali ne preterujte u fizičkim aktivnostima. Pijte dosta vitamina, čuvajte se respiratornih virusnih infekcija, pijte dosta vitamina C, jedite jabuke, voće i povrće u pink boji je bogato vitaminima. Uvek zadržite osmeh i dobro raspoloženje!

S.A.

'