AKTUELNO

Hit snimak iz Novog Sada.

Čuveni Britanac, o kojem se dosta priča u Srbiji, dosta vremena proveo je u našoj zemlji, a iskustva je delio na svom Jutjub kanalu.

Britanac je boravio u Beogradu i Novom Sadu i čini se da je i te kako oduševljen Srbijom, našim narodom i svojim boravkom kod nas.

Oduševljava ga, kaže, gostoprimstvo, prijateljska atmosfera, ljudi, a u poslednjem snimku vidimo da mu se jako dopala i novosadska pijaca.

Foto: Printscreen YouTube/BIRMZE

Englez je krenuo na pijacu u nadi da će da se cenka sa prodavcima i da će se osetiti kao Del Boj iz čuvene britanske serije "Mućke". Međutim...

Britanac je na jednom štandu (jedva se sporazumevajući sa prodavačicom) kupio čarape sa Deda Mrazom i platio ih 150 dinara što je, po njegovom mišljenju, pristojna cena.

Foto: Printscreen YouTube/BIRMZE

Nastavio je kroz pijacu gde je kupovao skatkiše, razgledao brojne štandove, a jezički jaz predstavljao mu je veliki problem. Na sreću, snašli su se i on i prodavci, pa su cene ispisivali na digitronu.

Foto: Printscreen YouTube/BIRMZE

Upravo to što ne razume jezik sprečilo ga je da obori cenu pojedinih proizvoda i od cenkanja - nije bilo ništa.

Foto: Printscreen YouTube/BIRMZE

Jedna od retkih reči koje je znao jeste šljivovica (u prethodnim snimcima je više puta naglašavao kako je srpska rakija odlična).

Foto: Printscreen YouTube/BIRMZE

I opet je kupio rakiju...

Nakon što je završio na pijaci, otkrio je da mu je namera da sve što je kupio proda prvim ljudima na koje naiđe, što je i uradio. Sve kese dao je jednoj porodici koju je zatekao na obližnjoj klupi i poželeo im srećan pravoslavni Božić.

#Britanac