AKTUELNO

Da li je ovo dovoljno da shvatite važnost vakcinacije?

Branislava Simanić, direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, četiri dana se borila za život zbog infekcije koronavirusom, a svoje iskustvo rešila je da podeli preko društvenih mreža, kako bi podigla svest građana o važnosti vakcinacije.

Foto: Privredna komora Srbije

U trenutku kada je sve više vakcinisanih u Srbiji, ujedno raste i broj novoobolelih, a upravo činjenica da je u toku masovna imunizacija ohrabruje građane koji praktično zaboravljaju da opaki virus i dalje hara.

Simanićeva je, svesna da je vakcinacija jedino rešenje, trebalo da dobije svoju dozu u februaru, ali je samo nekoliko dana pred terimin "zaradila" infekciju.

- Nažalost, naš termin bio je tog četvrtka u februaru, a samo tri dana pre, u ponedeljak, dobili smo koronu sve troje. Na sreću, moja dva momka prošla su sa lakšim simptomima, posebno Matija kao tinejdžer, ali ja nažalost nisam. Nakon pet dana, temperatura je počela da raste preko 39, a onda je usledila borba sa disanjem i na kraju bolnica, borba za život 4 dana, kiseonik i sve što ide uz to... Shvatite ovu bolest vrlo ozbiljno, ukoliko niste do sada, vakcinišite se, spasite i sebe i svoje najmilije – navela je Simanićeva.

Foto: Facebook.com/Branislava Simanić

Dodaje da je oporavak od koronavirusa dugotrajan, ali da je najgore iza njih.

- Verujte, suština je kao i uvek, kada vas život obori, da se podignemo. Upravo teški momenti i služe da napravimo malu pauzu, razmislimo o svemu, možda malo promenimo ili dopunimo listu prioriteta u žibotu i shvatimo ko su nam prijatelji – poručila je direktorka u PKS.

Foto: PKS

Simanić je, uz poruku, pokazala i fotografiju svoje ruke tokom boravka u bolnici, na kojoj se jasno vide podlivi i masnice od mnogobrojnih intervencija i braunila.

Foto: Facebook.com/Branislava Simanić

Jeziv prizor trebalo bi da je dovoljan da se shvati važnost vakcinacije kojom, kako Simanić reče, spašavamo i sebe i druge.

#Branislava Simanić

#koronavirus