AKTUELNO

Sunce i sneg za nepun sat obeležili su današnji dan.

Proleće na "zimski način" možda najbolje opisuje današnji dan u Beogradu. Kako su meterolozi inače najavili za danas, preporuka je bila da se iz kuće ne izlazi bez debljeg kaputa i kišobrana, međutim kako trenutno stvari stoje kišobran će postati višak pa ga možete i odložiti.

Dve fotografije koje su nastale u razmaku od pola sata stvaraju nevericu kod ljudi.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Inaček, kako iz RHMZ-a kažu sve do utorka oblačno i hladno, povremeno s kišom, na planinama sa snegom. Noću i ujutro sneg ponegde i u nižim predelima.Od srede malo toplije i uglavnom suvo.

Zimski uslovi vožnje, ponegde magla

Vremenske prilike odgovaraju godišnjem dobu u kojem se još nalazimo, pa će vozači i danas morati da voze opreznije pre svega na putevima u planinskim predelima centralne i južne Srbije ka Zlatiboru, Goču, Kopaoniku, Staroj Planini kao i u višim predelima Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice, Novog Pazara i Vranja.

Upotreba zimske opreme je obavezna, a saobraćaj povremeno može biti usporen i otežan na ovim putevima.U prvom delu dana moguća je magla pored reka, kanala i u kotlinama a razlika izmedju dnevnih i noćnih temperatura kao i povremene padavine uticaće na češće odrone.Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

#RHMZ