AKTUELNO

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015, stigao je večeras u Beograd, a namerava da sutra od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraži da mu pomogne da vrati svoju decu.

Joksimović, koji je pešice došao iz Kragujevca u Beograd, kaže za Tanjug da je ovo peti put da dolazi u nadi da će dobiti pomoć.

Tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i naveo je da nadležne institucije to odugovlače.

Foto: TV Pink Printscreen

Obratiću se sutra predsedniku da se moj slučaj konačno završi posle šest godina - rekao je Joksimović.

Naveo je da je danas tačno šest godina od kada je počela njegova borba da vrati decu.

Kaže da je po dolasku u Beograd večeras prvo otišao ispred Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gde se pre šest godina okupilo mnogo ljudi i pružilo mu podršku.

Sve se ponavlja, postupci su isti, deca su i dalje u hraniteljskoj porodici. Očekujem da će se sve to jednaput završiti - rekao je Joksimović.

Kazao je i da je ispunio sve uslove koje mu je postavio Centar za socijalni rad u Kragujevcu, uključujući poslednji uslov da nađe stalno zaposlenje.

Foto: TV Pink Printscreen

Sada, dodaje, Centar za socijalni rad traži da ponovo ide u školu za roditeljstvo koju je već, kako navodi, prošao pre dve godine.

Traže da se sve ponavlja da bi se suđenje odlagalo što duže - rekao je Joksimović.

Kako navodi, od predsednika će tražiti da pomogne ne samo njemu nego i svim drugim roditeljima koji imaju isti problem.

Kaže da je suđenje po njegovoj tužbi zakazano za 29. mart, ali da očekuje da će verovatno biti odloženo zbog dodatnog uslova Centra za socijalni rad u vezi sa školom roditeljstva, koja traje tri meseca.

Naveo je da će sutra ujutro doći ispred Predsedništva i zatražiti da ga primi predsednik.

Priča da je planirao danas da na putu do Beograda svrati u Topolu da vidi decu, ali da mu hranitelji to nisu dozvolili.

Joksimovićev slučaj je inspirisao reditelja Srdana Golubovića da snimi film "Otac".