AKTUELNO

Broj obolelih od koronavirusa i dalje raste, danas je zaraženo još 5446 osoba, dok je preminulo 32 ljudi. Najviše obolelih je i dalje u Beogradu, preko 1500 osoba.

Od sinoć su na snazi nove mere Kriznog štaba, zatvoreni su kafići, restorani, tržni centri, kozmetički saloni i teretane.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Prvog dana ulice Beograda bile su puste, a premijerka Ana Brnabić potvrdila je za TV Pink da će razgovarati sa privrednicima i da će razmotriti da se uslužnim delatnostima dozvoli rad.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Šta će biti dalje? Prva stvar je zdravstveno stanje i šta možemo da uradimo da bi se olakšao udarac na zdravstveni sistem. Moguće su i neke druge mere, videćemo kako ćemo da uklapamo - rekla je premijerka Ana Brnabić za Nacionalni dnevnik.

Foto: TV Pink Printscreen

Građani za "Nacionalni dnevnik" kažu da poštuju mere, a struka ocenjuje da bi od ponedeljka te mere trebalo produžiti.

Najmanje treba 10 do 14 dana da dođemo do cifre ispod tri hiljade dnevno pozitivno - kaže Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi ćemo svakako tražiti ono što tražimo sve vreme. Sada je trenutno minimum 14 dana, mi za 5 dana nećemo moći da vidimo rezultate. Što ne znači da će mere biti potpuno produžene - rekao je doktor Predrag Kon za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

I dok su na snazi nove mere, vakcinacija se obavlja bez prekida. Što se brže budemo vakcinisali, pre ćemo izaći iz ove situacije.

Autor: S. K.