AKTUELNO

U Mionici je održana tribina za poljoprivrednike na temu fondova i podsticaja koji su dostupni za razvoj ove grane privrede.

Svaki treći Mioničanin se aktivno bavi poljoprivredom, i izuzetno je bitno da se taj razvojni potencijal, i sav taj uloženi trud usmeri u pravcu koji će omogućiti dalji razvoj poljoprivrednih i seoskih gazdinstava.

- Hvala pomoćniku ministra poljoprivrede Bogićeviću, predstavniku Poštanske štedionice Markoviću, predstavnicima savetodavne službe iz Valjeva, i Jasmini Nikitović i "Znanju imanju" koji su pomogli da se ova tribina održi. Potrebne su edukacije ovakvog tipa kroz koje će naši poljoprivrednici usvojiti određena saznanja i primenjivati ih. Poljoprivreda zahteva ogromnu posvećenost i moramo je shvatiti kao ozbiljan posao. Selo nosi našu državu, i država danas ulaže u poljoprivredu kao nikada pre - istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Prema njegovim rečim, subvencijama se seoskom stanovništvu pruža šansa da unaprede sopstveni posao.

- Na taj način postajemo konkurentni na tržištu. Pametnim ulaganjem i uz pomoć komšija, koji su naši saveznici a ne konkurencija, naši proizvodi će imati daleko bolju poziciju na tržištu. Naša deca će moći da žive svoje živote ovde, a ne da traže budućnost u prenaseljenim gradovima - zaključio je on.

#Mionica

#TRIBINA “POLJOPRIVREDA ZA BUDUĆNOST“