AKTUELNO

Ideja Gorana Vesića, zamenika gradonačelnika Beograda, da se onima koji su revakcinisani protiv koronavirusa, za početak, dozvoli odlazak na sportske utakmice, a kasnije i na druge događaje kao što su koncerti, izazvala je veliku pažnju u javnosti.

Dok jedni smatraju da oni koji su pelcovani ne treba da budu taoci neodgovornih građana koji izbegavaju imunizaciju, drugi kažu da je, u trenutku kada na dnevnom nivou brojimo oko 5.000 zaraženih, još uvek rano pričati o tome.

Foto: Beograd.rs

Grad Beograd će podneti zahtev kriznom štabu da se ljudima koji su revakcinisani dozvoli odlazak, za početak, na sportske utakmice, a kasnije, kada to bude dozvoljeno, i na druge događaje kao što su koncerti - rekao je Vesić.

Glumac Svetislav Goncić podržava Vesićevu ideju jer, kako kaže, vakcina sama po sebi pretpostavlja drugačiji kvalitet života.

Foto: TV Pink Printscreen

Treba napraviti kvalitativnu razliku između onih koji su se vakcinisali i onih koji nisu. Upravo je vakcinacija ta koja treba da omogući da se život koliko-toliko vrati u normalu, s tim što bih pre utakmica insistirao na povratku većeg broja ljudi u pozorište. Vakcinacija je pretpostavka i osnova za javno zdravlje i čineći taj korak branimo i sebe i druge. Upravo bi ovakva odluka možda i podstakla ljude da se što pre vakcinišu - kaže Goncić.