AKTUELNO

Do ponedeljka su na snazi nove mere u borbi protiv koronavirusa. Narodni poslanik Aleksandar Čotrić i predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković, gostujući u "Novom jutru" na TV Pink, istakli su kako su ove mere zapravo balans između privrede i borbe s pandemijom.

Čortić je izjavio i kako bi, ukoliko bi se skupile sve kapljice virusa iz celog sveta, one jedva stale u čašu. Takođe, istakao je da treba verovati ljudima iz Kriznog štaba i Vlade Srbije, kao i da je potrebno slušati i pridržavati se preporuka.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi se suočavamo sa jednim nepoznatim protivnikom za kog kažu da je toliko mali da kada bi se skupile sve kapljice iz celog sveta, da to ne bi stalo ni u jednu čašu. Svi zajedno kao društvo pokušavamo da odgovorimo na ovaj izazov. Verovatno su svi prošle godine, kada se pojavio, mislili da će to trajati do kraja leta, ali vidite... Moramo mere da pooštravamo. Srbija se odlično borila u svim domenima s koronavirusom. Kada pogledate ove brojke iz regiona, vidite da je kod nas mnogo manje zaraženih. Treba verovati ljudima iz Kriznog štaba, iz Vlade, slušati preporuke, pridržavati se i što je više stanovništva da se vakciniše, na taj način ljudi štite sebe i štite druge - rekao je Čotrić.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Sada je već jasno da je korona nešto s čim mora da se živi i da mora da joj se nađe mesto u našim životima. Čini mi se da je sad sledeći korak da se prihvati imunizacija i da je to definitivno put kojim će se izbeći teško razboljevanje i odlazak u bolnicu. Mere su prosto stvar balansiranja između privrede i borbe sa pandemijom - priča Vuković.

Autor: S. K.