AKTUELNO

Stigla pomoć Institutu za majku i dete.

Vakcinacija je u punom jeku, ali i dalje u ranoj fazi, te je epidemiološka situacija ponovo nepovoljna. Da bi zdravstveni sistem Srbije najefikasnije odoleo novom naletu pandemije, u pomoć je pristigao najveći domaći humanitarac – kompanija Meridian ovoga puta posetila je Institut za majku i dete.

Ova zdravstvena institucija od nacionalnog značaja od samog početka pandemije radi u kovid sistemu i do sad je hospitalizovala preko 350 mališana obolelih od korone ispoljivši težu kliničku sliku.

U znak zahvalnosti za godinu dana bespoštedne borbe protiv pandmije, volonteri – zaposleni u kompaniji Meridian ovoj zdravstvenoj ustanovi donirali su deficitarnu medicinsku opremu za praćenje kliničke slike kod pacijenata zaraženih kovidom.

- Dok država preko Ministarstva zdravlja gradi, rekonstruiše i oprema mnogo bolnica u Srbiji, uključujući i Institut, donatori, kao što je kompanija "Meridianbet" misli na one "male stvari" koje "život" jedne bolnice znače. Veliko hvala od sve lečene dece, njihovih roditelja i svih zaposlenih u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" na Novom Beogradu - reči su direktora Instituta, dr Radoja Simića.

Donacijom Institutu za majku i dete počela je druga uzastopna godina kako Meridian svakodnevno obilazi i donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova u Srbije.

U okviru velike kampanje humanosti i društvene odgovornosti, posećeno je više od 70 ustanova i donirano više stotina miliona dinara - u novcu i medicinskoj opremi.

#Meridian

#donacije

#drustvena odgvornost

#humanitarne akcije

#institut za majku i dete

#kompanija meridian

#korona virus

#meridianbet

#pomoc tokom korone

#virus korona