AKTUELNO

Direktorka bebi servisa ’’Beograd’’ Jelena Dubljević govoreći o slučaju koji je juče zabrinuo i uznemirio Srbiju, rekla je da bebi servis koji je osnovao Grad Beograd isključivo bira bebisiterka sa spiska Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Naše bebisiterke kontroliše naša stručna služba – pedagog i psiholog. Nakon angažovanja naš pedagog redovno zove i kontrošile da li je porodica zadovoljna – ističe Dubljević.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pružamo podršku u pedagoškom smislu – dodaje ona.

Advokat Jovanka Zečević rekla je da je Prvo OJT postupak bebisiterke okarakterisalo kao zlostavljanje i zanemarivanje maloletnog deteta što je ozbiljno krivično delo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svakako to što je detete dobro ne umanjuje ozbiljnost ovog postupka. Ono što smo mogli da vidimo da je ovo lice prethodno osuđivano, ovo je ozbiljno krivično delo – rekla je Zečević.

- Ovde ozbiljno treba pristupiti u istrazi i treba naći način da ovo bude kažnjeno na odgovarajući način i da se ne ponovi nikako – dodaje Zečević.

Pedijatar Saša Milićević rekao je da je bensedin i grupa lekova u koju oni spadaju imaju kontraindikacije, te da se zna kada se takvi lekovi daju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Može da se da u samoj terapiji epinapada, za umirenje, međutim, to isključivo prepisuju lekari. Sreća je da u ovom slučaju ta doza nije dovela do dugotrajnih posledica – rekao je Milićević.

- Očigledno je da je korišćen kao sedativno dejstvo i da on u velikim količinama izaziva prestanak disanja. To se daje u medicinskoj praksi, inače zloupotreba tih lekova je česta ne samo kod dece – dodaje Milićević.

#bebisiterka

#slučaj