AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas sednici Saveta za bezbednost grada Zaječara na kojoj je analizirana bezbednosna situacija u ovom gradu i predložene aktivnosti koje će u saradnji grad i policijska uprava preduzeti u cilju njenog unapređenja.

Ministar Vulin je na sednici kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, istakao da je stanje bezbednosti na području koje pokriva Policijska uprava u ovom gradu povoljno i da je u prva dva meseca ove godine u odnosu na isti period prethodne stopa kriminala smanjena za oko 16 odsto.

Ministar je naglasio da će u narednom periodu poseban akcenat biti na povećanju vidljivosti policije na ulicama, u školskim dvorištima, parkovima i ocenio da će veće prisustvo i angažovanje policije, posebno kroz svakodnevne kontakte sa građanima, dovesti do povećanja osećaja sigurnosti i bezbednosti ljudi.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prema njegovim rečima, samo timskim radom policije i lokalne samouprave, zajedničkim delovanjem kroz razmenu znanja, informacija i uzajamnu pomoć možemo se uspešno suprotstaviti bezbednosnim izazovima i stvoriti bezbedno okruženje za sve naše građane.

Lokalni saveti za bezbednost, kako je istakao, odlična su osnova za to, jer takav vid saradnje dovodi do rešenja koja doprinose smanjenju stope kriminala i efikasnom preventivnom delovanju.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Gradonačelnik Zaječara i predsednik Saveta za bezbednost grada Zaječara Boško Ničić zahvalio se ministru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću i njihovim saradnicima na poseti gradu.

Govoreći o bezbednosti na teritoriji grada Zaječara, Ničić je naglasio da je saradnja između Policijske uprave i lokalne samouprave veoma značajna spona, na čemu posebno treba raditi.

„Bezbednost je širok pojam, a Gradska uprava grada Zaječara se trudi da, koliko je u njenoj nadležnosti, na svim poljima, počev od elementarnih nepogoda, pa do bezbednosti svakog pojedinca, zaštiti svakog svog građanina. Cilj nam je da se svaki Zaječarac oseća bezbedno“, naglasio je Ničić.

Gradonačelnik Zaječara ocenio je da u borbi protiv trgovine narkoticima video-nadzor na ključnim mestima u gradu igra ključnu ulogu, posebno u blizini škola.

#Aleksandar Vulin