AKTUELNO

Kiša i susnežica u nižim, a sneg u višim predelima danas će vozačima uz niže temperature i opasnost od poledice sigurno otežavati vožnju.

Magla, sumaglica i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a voda na kolovozu popunjava kolotrage, neravnine i druga oštećenja, saopštio je AMSS.

Povremene snežne padavine u planinskim predelima donose sloj raskvašenog snega po putu, koji se prvo formira na prevojima i usponima, a tada je potrebno prilagoditi vožnju svim ograničenjima predviđenim za zimske uslove vožnje.

Na auto-putu E-763 smanjena brzina zbog snega

Na auto- putu E-763, zbog snežnih padavina ograničena je brzina kretanja vozila u zoni petlje Ljig, na 100 km/h, a u zoni tunela Brančić, na 80 km/h. Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu, saopštili su Putevi Srbije. Prema podacima od u 5:19 časova, na nekim putnim pravcima ima snega do 5 centimetara. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

#Auto-put

#Saobraćaj