AKTUELNO

Mladi usvajaju ekstremizam lako, kao i da lako može doći do nasilja koji na kraju vodi ka terorizmu, rekao je za TV VESTI Miloš Tišma, predsednik istraživačkog Centra za odbranu i bezbednost.

Timša je komentarišući studiju o kriminalu i deci, rekao da su gledali da prenesu što vernije istraživanje na terenu, kao i da su pratili šta deca pišu i gledaju.

- Svuda oko nas imamo filmove i serije, kao i ostali sadržaj koji promoviše kriminal. Mladi su dobri istraživači. 100 posto ispitanika je reklo da ima pristup internetu – rekao je Timša.

Kako kaže, sve to ima veliki uticaj na mladi um, i dodaje da mladi usvajaju ekstremizam lako, kao i da lako može doći do nasilja koji na kraju vodi ka terorizmu.

Foto: Tv Vesti

- Imamo napore poslednjih godina da podignemo bezbedonosnu kulturu. Potreban je sistemski pristup kroz školu. Deca u dodiru sa bezbednosnim pojmovima i iznošenjem stavova mogu dosta toga da nauče – rekao je Timša.

Ističe da je u istraživanju više od 30 posto reklo da im policija ne unosi osećaj bezbednosti.

- Deca ne prepoznaju da je oružje opasno, njima je to moderno i mnogi su izjavili da bi ih možda i nabavili – rekao je Timša.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, Orion - 603, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!

#miloš timša