AKTUELNO

Pomoć lekara najviše tražili astmatičari.

Tokom noći u Beogradu se dogodilo šest saobraćajnih nezgoda u kojma nije bilo teže povređenih, rkela je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 19 časova u Ulici Jurija Gagarina, kod Piramide, nije bilo povređenih osoba.

U Bulevaru Nikole Tesle, kod Palate Srbija u 19:32 dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je lakše povređen muškarac od oko 37 godina i on je prevezen u Urgentni centar i ženska osoba (43), kojoj je pomoć ukazana na mestu.

Oko 22 sata u Prolećnoj ulici u Kumodražu u udesu povređene su dve osobe, muškarac (40), koji je prevezen u Urgentni centar i žena (36), koja je zbrinuta na mestu.

U 22:24 časova na uglu Ulice Maksima Gorkog i Dubljanske povređen je biciklista od oko 29 godina, koji je prevezen u Urgentni centar.

U Ulici vojvode Stepe u udesu koji se dogodio malo pre ponoći nije bilo povređenih.

Oko 20 minuta posle ponoći u Beogradskoj ulici na Vračaru u saobraćajnoj nezgodi povređen je muškarac od oko 40 godina i on je prevezen u Urgentni centar.

Ekipe Hitne pomoći noćas su imale 119 intervencija od kojih 21 na javnom mestu, a čak 80 intervencija je bilo pre ponoći.

Pomoć lekara tokom noći najviše su tražili asmatičari.

Hitna pomoć je juče intervenisala 168 puta, od čega 66 puta na javnom mestu, dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo teško povređenih.

Savet lekara

Danas treba izbegavati izlaganje suncu od 11 do 16 časova, jer je visok stepen UV zračenja, a ako neko mora da bude napolju, trebalo bi telo da namaže zaštitnim kremama, a na glavu da stavi šešir, ili kačket. Treba unositi što više tečnosti i ne preterivati sa fizičkim aktivnostima.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

'