AKTUELNO

Parking servis već na nekoliko svojih parkinga ima javne bicikle koje može da koristi, naglasio je grad

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je najavio danas da bi Skupština grada na sednici naredne sedmice trebalo da donese odluku o raspisivanju konkursa za javne bicikle i da će građani moći da koriste više od 1.000 javnih bicikala na 150 mesta u gradu.

- Biciklisti su jedan od naših prioriteta, nama stoji u planu da ove i naredne godine uredimo 120 kilometara novih staza za bicikliste. Parking servis već na nekoliko svojih parkinga ima javne bicikle koje može da koristi - kada dođete kolima parkirate, uzmete bicikl parking servisa i vozite po gradu - naveo je Mali.

Foto: Andrej Nihil

Pročitajte još: VOZAČI OPREZNO zbog motociklista i biciklista, saobraćaj umeren

On je kazao novinarima da je pripremljena sva dokumentacija za raspisivanje konkursa za javne bicikle.

-Beograd traži partnera da na 150 mesta zajedno organizaujemo više od 1.000 javnih bicikala, po uzoru na druge velike gradove sveta - rekao je gradonačelnik.

On je objasnio da će građani moći da ostave svoj automobil, uzmu karticu i bicikl i vrate ga posle na bilo koje drugo od tih 150 mesta u gradu.

-Ukoliko skupština usvoji tu odluku sledeće nedelje, idemo nakon toga odmah na objavu konkursa koji završavamo do kraja godine i sledeće godine imaćemo 150 parkinga i mesta za više od 1.000 bicikala. Tako će naš grad naterati građane da umesto kolima dođu na posao biciklom - rekao je Mali.

#Bicikl

#Parking servis

#Siniša Mali

'