AKTUELNO

Bitno je da svi postanemo svesni, posebno deca, svega što se tamo dešavalo u logorima NDH, rekao je za NOVO JUTRO Tv Pink politički analitičar Branko Radun, i dodao da je teško bilo ostati ravnodušan na ovaj film.

Dodaje da su u NDH imali jedine logore za decu, pa ističe da i ta deca koja su preživela često nikada nisu našla svoje roditelje, a ne retko su, kako kaže, i gubila pamćenje.

“Mislim da, ono što smo mi nekada išli na eskurzije sa školom i obilazili Jasenovac i gledali dokumentarne slike, mogli smo da vidimo i mnogo mnogo gore scene. Ovaj film je odmeren u umeren prikaz svih strahota onoga što su preživljavali logoraši”, rekao je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, bitno je da postanemo svesni, posebno deca, svega što se tamo dešavalo.

“Čudno je što se I kod nas vodila kampanja protiv tog filma. Razumljivo mi je u svetu da se ona vodila, u nekim krugovima koji su isticali da je to neki srpski nacionalistički film, ali mi nije normalno da to neko u Beogradu radi”, rekao je Radun.

Foto: TV Pink Printscreen

Ekonomista Zlatko Lutovac, komentarišući film “Dara iz Jasenovca”, rekao je da iako je pun potresnih scena i veoma uznemirujuć, izuzetno bitan za naš narod.

“Oni narodi koji se ne sećaju svoje istorije I prošlosti uvek će lutati po budućnosti. Ovaj film je jedna vrsta dokaza da svi ljudi u Srbiji mogu da vide šta je sve rađeno srpskom narodu kroz istoriju, kao i koliko su bili strašni ti logori u NDH”, rekao je Lutovac.

#Branko Radun

#Dara iz Jasenovca

#Zlatko Lutovac