AKTUELNO

Gradska opština Zvezdara je obeležila svoju slavu Sretenje Gospodnje obredom rezanja slavskog kolača, darivanjem prvorođene bebe na Sretenje u porodilištu KBC „Zvezdara” i svečanom dodelom novčanih nagrada učenicima sa Zvezdare koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima u školskoj 2019/2020. godini.

Zlatnik za prvorođenu bebu na Sretenje, poklon za malog Dimitrija, koji je na rođenju bio težak 3200 grama i dug 51 centimetar, je zbog epidemioloških mera predsednik Opštine uručio načelnici dr Vesni Stojanović.

Foto: GO zvezdara

Foto: GO zvezdara

Povodom opštinske slave Sretenja Gospodnjeg predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić je čestitao slavu prisutnima i rekao da opština Zvezdara obeležava svoju slavu na praznik koji sa jedne strane svedoči o dugoj istoriji srpske državnosti, a sa druge strane je okrenut ka budućnosti i izgradnji još modernijeg društva.

Foto: GO zvezdara

Foto: GO zvezdara

„Zbog toga je iz budžeta GO Zvezdara izdvojeno 207.000,00 dinara za nagrađivanje 10 učenika koji su osvojili prvu, drugu i/ili treću nagradu na republičkim takmičenjima koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u školskoj 2019/2020. godini, kao i za 9 njihovih nastavnika –mentora kao znak da je za Zvezdaru važno da ima ovakve mlade generacije koje će doprineti još većem razvoju Zvezdare, Beograda i Srbije”, rekao je Vladan Jeremić i poželeo da narednih godina nagrađenih učenika bude i više, a Opština će obezbediti sredstva za nagrade.

#Zvezdara