AKTUELNO

Sporazum o saradnji Beograda i Moskve do 2020. godine, potpisan je danas u glavnom gradu Rusije, kao nastavak sporazuma o saradnji iz 2015, koji važi do ove godine.

Foto: Tanjug

Paraf na sporazum, u okviru manifestacije "Dani Beograda u Moskvi", stavili su u zgradi Vlade Moskve gradonačelnici ruske i srpske prestonice, Sergej Sobjanin i Siniša Mali.

Sobjanin je istakao da je Moskva zainteresovana za saradnju sa Beogradom u svim oblastima, navodeći da su u prethodne tri godine, od potpisivanja prvog sporazuma, postignuti veliki rezultati.

Foto: Tanjug

Veruje, kaže, da će program saradnje u narednim godinama biti veći, a pre svega u turizmu, ekonomiji, kulturio i sportu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je siguran da će novi sporazum biti u potpunosti razvojan.

Mali je pozvao kolegu iz Moskve u posetu Srbiji i preneo mu pozdrave premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića, koji ga, kako je rekao, takođe poziva da poseti našu zemlju.

Mali je ponovio da Srbija nije i neće uvoditi sankcije Rusiji.

-Želimo da znate da postoji jedan grad, manji od vašeg, a koji će vam uvek biti veran prijatelj i biće uz vas - rekao je Mali.

On je predložio Sobjaninu da dva grada intenziviraju saradnju u turizmu i da turističke organizacije Beograda i Moskve osmisle zajedničku kampanju kroz koje bi pozvali Beograđane da posete Moskvu, a Moskovljane da dođu u Beograd.

#Beograd

#Moskva

#saradnja

'