AKTUELNO

Masovna revakcinacija u Srbiji počeće danas na više od 200 punktova, izjavio direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Jovanović je za Tanjug naveo da će se uporedo sa revakcinacijom nastaviti postupak masovne vakcinacije protiv korona virusa.

U Beogradu revakcinacija će se obavljati u Hali 11 na Sajmu, a vakcinacija na novom punktu Belekspo centra na Novom Beogradu.

- Sutra će biti revakcinisano oko 5.500 građana. Taj broj će se iz dana u dan povećavati. Podsetimo, imali smo u jednom danu skoro 60.000 vakcinacija, tako da nas čeka i 60.000 revakcinacija u jednom danu - rekao je Jovanović u ponedeljak.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Drugu dozu vakcine danas će primiti 5.500 građana, narednog dana 15.000, zatim 30.000, da bi se došlo do 60.000 u jednom danu.

- U Srbiji će u domovima zdravlja ostati punktovi, ali moraju da se odvoje građani koji dolaze na vakcinaciju i revakcinaciju. Zbog toga ćemo uvesti pravilo da se u prvoj smeni građani primaju drugu dozu vakcine, a u drugoj smeni prvu dozu - pojasnio je Jovanović.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U beogradskim domovim zdravlja će se, za početak, obavljati samo revakcinacija, dok će na punktu u Belekspo centru biti vakcinacija.

Građani koji danas primaju drugu dozu vakcine već su dobili SMS poruku i mejl gde i u koje vreme da se jave.

Ukoliko se desi da neko nije obavešten, a prošlo je 21 dan od vakcinacije, treba da dođe na punkt gde je primio prvu dozu.

- Bez obzira da li su primili poruku ili ne, treba da dođu ako je to dan kada je red na revakcinaciju - naveo je Jovanović.

Do sada je vakcinisano u Srbiji više od 555.000 građana, od toga je 533.000 primilo prvu dozu vakcine, dok je više od 22.000 revakcinisano.

Skoro 950.000 grđana je preko eUprave i kol centra izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

#Mihailo Jovanović

#revakcinacija