AKTUELNO

Dogodile su se dve saobraćajne nezgode u kojima su dve osobe lakše povređene.

U Beogradu su se tokom noći dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su povređene dve osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 3 časa jutros u Radničkoj ulici, kod OMV pumpe lakše je povređena žena od 49 godina i prevezena je u Urgentni centar, dok je muškarcu (52) pomoć pružena na mestu.

Oko 4 časa jutros na početku Pančevačkog mosta, automobil je izleteo na šine i tada je lakše povređen muškarac od 25 godina koji je prevezen u Urgentni centar.

Ekipe Hitnre pomoći tokom noći su intervenisale 111 puta, od kojih 22 puta na javnom mestu. Polovina intervencija na javnom mestu je bila zbog  tegoba koje su imali astmatičari.

Pomoć lekara su najviše tražili hronični bolesnici, najčešće astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima i osobe sa hipertenzijom.

Tokom jučerašnjeg dana ekipe Hitne pomoći intervenisale su 132 puta, od kojih 42 puta na javnom mestu, dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe zadobile lakše povrede.

Foto: Pixabay.com

Savet lekara

Hronični bolesnici treba da se čuvaju, redovno da uzimaju terapiju i da se odmaraju, a ako izlaze bez preteranih fizičkih aktivnosti. Kišobrani su neophodni, kao i dobro raspoloženje.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'