AKTUELNO

Kalemegdan će ovog vikenda biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija, dok će gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Treći festival manifestacija i destinacija "Beogradski Manifest" biće održan na Kalemegdanu od 26. do 28. maja, a ulaz za sve posetioce biće potpuno besplatan.

Kao i prethodnih godina, festival će biti podeljen na više zona, koje nude bogate sadržaje i zabavu za celu porodicu.

Foto: Promo

Predstavnici više od 60 opština Srbije okupiće se na Gornjem gradu Beogradske tvrđave, gde će predstaviti svoju turističku ponudu, kulturu, manifestacije i festivale koji se održavaju u njihovom kraju.

Na centralnoj festivalskoj bini smenjivaće se nastupi muzičkih grupa, a biće predstavljeni i kulturno-umetnički programi iz svih krajeva Srbije. Na štandovima opština, posetioci će moći i da degustiraju domaća pića i gastronomske specijalitete specifične za podneblja sa kojih dolaze.

Ovo će biti jedinstvena prilika za sve posetioce da pred početak letnje sezone, možda baš u Srbiji, pronađu pravo mesto za odmor ili utočište od gradske vreve.

Pored brojnih opština iz Srbije, predstaviće se i Turska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Makedonija, ali i druge zemlje, koje će zajedno sa turističkim agencijama, posetiocima pružiti priliku da dobiju i vredne nagrade, poput besplatnih aranžmana i avionskih karata.

Dok roditelji budu uživali u brojnim programima i degustaciji hrane i pića iz svih krajeva Srbije, deca će, uz nadzor stručnog osoblja, najbolju zabavu pronaći u velikom dečijem gradu, koji će se prostirati na više od 1.500 metara kvadratnih.

Pored tobogana, trambolina i čudesnog dvorca, mališani će moći da pogledaju i tri predstave dnevno, kao i nastupe dečijih horova. Kreativnost dece doći će do punog izražaja u kreativnim radionicama i plesnim programima, a posebnu radost najmlađima će prirediti brojni animatori, mađioničari, klovnovi, a imaće priliku i da jašu konje.

Festival "Beogradski Manifest" je čuven i po tome što je prvi put na zidinama Kalemegdana viđeno mnoštvo velikih, šarenih letećih balona, pa će tako biti i ove godine. S obzirom na to da Srbija ima samo jedan registrovani leteći balon, balonari iz nekoliko evropskih zemalja će upotpuniti ovu divnu sliku.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ove godine će posetioci festivala na Kalemegdanu ekskluzivno moći da vide jednistvenu izložbu velikih skulptura od slame. Figure visine i do četiri metra će na mestu praviti najeminentniji umetnici iz te oblasti.

Još jedna novina su posebno osmišljene ženska i muška zona, gde će dame moći da vide zanimljive kreacije naših dizajnera, da urade manikir ili masažu glave, dok će muškarci u zoni "Hedonizam jača organizam" moći čak i da se obriju na otvorenom.

"VIP Magic Box" zona je veliki bioskop na otvorenom, koji će na repertoaru imati brojne filmske hitove, a koje će posetioci moći da pogledaju uz degustaciju vina najboljih srpskih vinarija.Posetioci će takođe imati priliku da u jednom od tri festivalska dana uživaju i u izložbi automobila old tajmera.

Sa svim sadržajima koje festival "Beogradski Manifest" nudi, Kalemegdan će biti idealna destinacija za Beograđane svih generacija, koji žele nesvakidašnji vikend provod za sva čula, dok će gostima i turistima pružiti nezaboravan doživljaj naše prestonice.

Više informacija pogledajte na Fejsbuk stranici klikom OVDE.

Autor: Pink.rs

#Beogradski Manifest

#Festival

#Kalemegdan

'