AKTUELNO

Psihijatar Siniša Pavun kaže da je socijološki aspekt veliki problem u ovakvim slučajevima i da su svi sa nekim takvim ili sličnim situacijama upoznati ceo život.

- Neke stvari bismo želeli da znamo, neke ne. U ovoj situaciji sam se susreo sa nekim ljudima koji nisu direktno vezani za ovaj događaj, ali je on kod njih izazvao traumatizaciju – rekao je Pavun za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su se identeifikovali sa ovim događajem, jer je svako od njih doživeo nešto slično – dodaje on.

Kako kaže, ti ljudi kažu da sada osećaju preznojavanje, lupanje srca, osećaj gušenja, košmare i objašnjava da se to naziva retraumatizacija.

- Oni na neki način osećaju rezignaciju. Te devojke i mladići kažu da ne žele da se karte otvore i da se nekoj ličnosti da toliki značaj, mora se dati značaj pojavi. Nakon ovog događaja institucije moraju dati značaj ovoj pojavi u društvu, ta pojava je prisutna svuda - naglašava Pavun.

On ističe ako toj ličnosti, koja je potencijalno počinila krivično delo, dajemo toliki značaj u društvenim okolnostima, onda umanjujemo potencijalnu žrtvu.

Foto: Printscreen YouTube/StudioB, Pink,rs/S. Kuvekalović

- Ispada da je veći značaj te osobe, nego značaj potencijalne žrtve – objašnjava Pavun.

Advokat i kriminolog Lazar Glišović rekao je da formalno i pravno Miroslav Mika Aleksić ima status osumnjičenog lica, a da je širi termin okrivljeno lice.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, pitanje je da li je pretpostavka nevinosti narušena načinom izveštavanja.

- Smatram da je vaša TV jedna od retkih koja je na stručan način i shodno medijskom kodeksu izveštavala - istakao je Glišović.

Dodaje da je velika medijska prisutnost u samom predmetu i da s eona izražava i na tužioca i da će se možda i odraziti i na postupajućeg sudiju.

#Mika Aleksić

#slučaj