AKTUELNO

Kliničko-bolnički centar Zvezdara izlazi iz kovid režima rada, a nakon što su juče otpušteni poslednji kovid pacijenti, u toku je dezinfekcija prostora. Prvi nekovid pacijenti biće primljeni početkom sledeće nedelje.

Direktor KBC Zvezdara Petar Svorcan rekao je za javni servis da ta ustanova prelazi u non-kovid režim posle tri meseca, tokom kojim je bilo zbrinuto blizu 3.000 kovid pozitivnih pacijenata.

-Nadam se da ćemo biti spremni da početkom sledeće nedelje krenemo rad kao non-kovid bolnica i to tako što ćemo u početku zbrinjavati hitne pacijente. Hitan prijem će raditi 24 sata. Hitne operacije i maligniteti takođe će krenuti od prvog dana - rekao je doktor Svorcan.

On je dodao da će nakon aktivacije informacionog sistema pacijenti preko izabranog lekara zakazivati specijalisticke preglede u KBC Zvezdara.

Svorcan je naglasio da je očna klinika radila i tokom kovid režima i da je više od 1.400 pacijenata operisano i dodao je da je više od 280 pacijenata redovno dolazilo na hemodijalizu.

Kada je reč o stanju zdravstvenih radnika, Svorcan je rekao da je sedam radnika KBC Zvezdara pozitivno i da imaju lakšu klinicku sliku, a da je više od 600 zaposlenih vakcinisano, te da se taj proces nastavlja.

#KBC Zvezdara

#Petar Svorcan

#non kovid