AKTUELNO

Vakcinacija zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite Grada Beograda obavljena je danas u jutarnjim časovima u hali 11 na beogradskom Sajmu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je za TV Pink da je u pitanju je više od 300 zaposlenih, među kojima su zaposleni iz centara za socijalni rad, Gerontološkog centra Beograd, gerontodomaćice, zaposleni u prihvatilištima za decu kao i prihvatilištima za stara i odrasla lica.

-Ono što je važno jeste da se danas vakcinišu i lični pratioci dece sa smetnjama u razvoju kao i personalni asistenti. Grad Beograd brine o onima koji su sve ovo vreme brinuli o svojim korisnicima - rekla je Stanisavljevićeva.

Kaže da će u ponedeljak biti dve nedelje kako rade kol centri i do sada je ostvareno preko 80.000 poziva.

Foto: Pink.rs/J. Stanković

-Zahvaljujući tome preko 28.000 penzionera se prijavilo za ove dve nepune nedelje. Svakome kome je bio potreban prevoz, omogućen im je. Preko 1.500 puta smo izašli na teren. Svaki dan se obilaze ljudi koji su nepokretni, i vrši se vakcinacija. Mislilo se na sve i Srbija će tek biti među prvim zemljama koja će vakcinisati svoje prioritetne grupe – kaže Stanisavljević za TV Pink.

#koronavirus