AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će se danas zajedno s predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom sastati s predstavnicima kompanija koje rade u sektoru usluga i podržati njihov predlog da se produži radno vreme u sektoru usluga sa sadašnjih 20 na 22 sata od 1. februara, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Studiju B.

"Beogradski privrednici koji rade u sektoru usluga a koji zapošljavaju preko 40.000 ljudi tražili su sastanak danas sa Markom Čadežom i sa mnom kako bi nas upoznali sa svojim zahtevima da se od 1. februara produži radno vreme sa sadašnjih 20 na 22 sata", rekao je Vesić.

On je dodao da je njihov zahtev potpuno opravdan i Grad Beograd i Privredna komora Srbije će ga podržati, prenosi Beoinfo.

"Mogu da razumem lekare koji ovu epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog stanovišta. Međutim, ova kriza nije samo zdravstvena već i ekonomska i društvena. Traje već 11 meseci i nanosi teške posledice nacionalnim ekonomijama. Zato mere koje se donose moraju da uvaže i zdravstveni i ekonomski interes", rekao je Vesić.

"Naš interes je, osim zaštite javnog zdravlja u čemu smo uspešni, jer ima sve manje zaraženih, da 40.000 ljudi, koliko ih samo u Beogradu radi u sektoru usluga, ima posao. Da primaju plate i da mogu da prehrane porodice. Oduzimati ovim ljudima posao je nešto na šta ne pristajem", rekao je Vesić.

On je izjavio da sredstva za kupovinu vakcina, opremanje novih bolnica i lekove obezbeđuje srpska ekonomija.

"Ako ona ne radi, nema ni javnog zdravlja. Stoga je svako nerazumevanje zahteva privrede posredno i atak na javno zdravlje", zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Marko Čadež