AKTUELNO

Usled jakog nevremena i olujnog vetra koji stvara nanose, obustavljen je saobraćaj put Brzeće-Kopaonik.

Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Učesnici u saobraćaju se mole da zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće pojave mestimične poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, voze pažljivo i da prilagode brzinu kretanja uslovima na kolovozu.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno.

AMSS: Oprez zbog mokrih kolovoza

Poslednjeg radnog dana u ovoj nedelji naoblačenje i osetni pad temperature, usloviće pojavu kiše u nižim predelim, s pošto su mokri kolovozi često uzrok saobraćajnih nezgoda i lančanih udesa, Auto-moto savez Srbije (AMS S) apeluje na vozače da voze oprezno i brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.

Prema informacijama zimske službe JP "Putevi Srbije", na deonici Brzeće-Kopaonik, kod hotela Putnik, obustavljen je saobraćaj za sva vozila usled jakog nevremena i olujnog vetra koji stvara nanose, pa se preporučuje putni pravac sa zapadne strane, preko Jošaničke Banje ili iz pravca Raške preko Rudnice.

Zbog formiranja snežnog pokrivača na putevima u planinskim predelima povremeno se mogu uvoditi i zabrane saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji, osim na Horgošu. gde teretana vozila na izlazu čekaju 60 minuta.

#Kopaonik

#Mećava

#Saobraćaj