AKTUELNO

Glumica Milena Radulović koja je prva optužila profesora glume Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, a nakon toga javile su se i ostale devojke sa ovom tvrdnjom, napisala je scenario za seriju sa radnim naslovom "Učitelj". Ona je opisala šta joj se dešavalo sve u školi "Stvar srca", da li scenario ugrožava celu istragu o tome su pričali advokati Nebojša Milosavljević i Nemanja Todorović koji su istakli da je važno da znamo ko su nam komšije.

Todorović je takođe skrenuo pažnju i da je jako bitno razdvojiti dve stvari, a to su umestnost i stvarnost. On je istakao i da je cela priča koja je uzdrmala Srbiju veoma teška i bolna.

Foto: TV Pink Printscreen

Trebalo bi da razdvojimo neke stvari, umetnički dojam i ono što je fakat. Cela ta priča je sama po sebi teška, ali ono što treba znati da ono što umetnost donosi, film, serija, predstava je umetnička stvar i nema nikakve veze sa postupkom. Pogotovu što mi ne znamo šta će biti. Ko će biti okrivljen, ko će biti odgovoran - kaže Nemanja Todorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Nebojša Milosavljević podseća i da ne postoji pravilo koje može sprečiti nekoga da snimi film ili seriju, kao i da akteri cele priče upravo kroz medije mogu izneti svoj stav.

Ne postoji pravilo koje može da spreči nekoga da napravi film. Na filmu imate i lepih i ružnih stvari, ali verovatno je neko hteo da iskoristi i komercijalizuje sve. Okrivljeni je saslušan, njemu je određen pritovr, u toku ovih mesec dana se saslušavaju oštećeni, svedoci... Tema je, ja bih slobodno rekao, morbidna, ali ja razumem potrebu javnosti da sazna i život s one druge strane, ali i da narod vidi ko su naše komšije, s kim živimo, ne bih ja osudio toliko medije. Akteri ovog postupka baš kroz medije imaju priliku da iskažu svoj stav. Da nema medija, ljudi ne bi znali šta se dešava - izjavio je Nebojša Milosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ne znamo ništa o ovome i baš tako treba da bude. I ne treba ništa da znamo. One su tu pre svega oštećene, takav će tretman i imati, ako dođe do postupka. I to je ono što je pre svega njihova procesna uloga u ovom slučaju. Poenta cele priče, da će one biti ključni faktor u odlučivanju u ovom procesu - dodao je Todorović.

Autor: S. K.