AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević istakao je kako je Srbija zemlja koja je danas moćna i snažna, kao i da opoziciju boli otvaranje spomenika Stefanu Nemanji.

Takođe, Vučićević je dodao i da je na mestu današnjeg renoviranog Savskog trga nekada bilo mesto okupljanja narkomana, a zatim i objasnio zbog čega Stefan Nemanja u ruci drži mač, a ne krst.

Foto: TV Pink Printscreen

Mnogo veći narodi bi se ponosili takvom istorijom. To je stvarno spektakularna stvar. Zasijao je u punom sjaju. To je definitvno velika Srpska pobeda. Ako ste pažljivo pratili otvaranje spomenika, onda vam je jasno što su ovi žuti Đilasovi poludeli na Tviteru od mržnje. Jasno se video spomenik, kao i čitam ambijent, trg koji je bio najružniji u Beogradu, zvali smo ga štajga. To je sada najlepši deo Beograda. To je svakao najlepši trg, u regionu. Kada vidite taj trg, vi vidite napredak Srbije, vi vidite Beograd na vodi, na mestu gde ništa drugo nije bilo nego do okupljanja narkomana. To kad vide hejteri, oni polude. Kako da demantuju to? To je bolesna mržnja. Oni su govorili da Beograd na vodi neće nikad da se desi, Beograd na vodi je vrlo realna stvar. To je neko napravio, a to je Aleksandar Vučić. To je činjenica. Taj čovek je svojom upornošću najzaslužniji za Beograd na vodi i za spomenik Stefanu Nemanji. Njegova ideja je to bila 2014, 2015. godine - rekao je Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

ZAŠTO MAČ, A NE KRST?

"Zašto mač, a ne krst? To je odluka stručnog žirija koji je odlučivao o spomeniku. Bila je ideja da Stefan Nemanja drži krst, ali je prevagnula ideja da drži mač, pre svega jer je on državnik. Zaveo je red u državi, bukvalno mačem. Sve te ludačke priče kako je neko menjao zbog ovoga ili onoga, to je produkt bolesne mržnje. Juče na dan otvaranja spomenika, oni raspravljaju kako da izmeste i sruše spomenik Stefanu Nemanji. Da vas podsetim, jedan od liderčića te žute Đilasove opozicije je kada je završen Hram Svetog Save rekao, da to nije trebalo da se gradi, da je to trebalo da se sruši. Beograd je zaista Njujork Balkana. Iza Stefana Nemanje vidite najmoderniji deo u ovom delu Evrope. Iza spomenika imate veličanstvenu zgradu bivše stanice, koja će biti pretvorena u muzej. Iza imate zgradu pošte kojoj će biti vraćena fasada. To će biti najbolje i najlepše mesto. Ovo više nije ona Srbija. Ovo je Srbija, ozbiljna država, koja ima moć i silu da gradi" - priča Dragan J. Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je otkrio i kako će naša zemlja uskoro dobiti još 40 hiljada doza vakcina, kao i da su prvi otišli da se vakcinišu oni koji su sve najgore govorili o vakcinaciji.

Sutra će stiće još 40 hiljada vakcina, to ću ekskluzivno da vam kažem. Oni koji su pljuvali vakcinu, sada se hvale da su primili vakcine. I Balša Božović, i onaj hejter Torbica... Kažu mi doktori na sajmu da su od novinara prvi požurili da prime kolege iz Danasa i kolege iz Nin-a. Sad mogu, bez straha od virusa, da nastave da vode najprljaviju kampanju protiv države i predsednika - govori Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Vučićević je zatim istakao i kako je ova generacija Srba obnovila Hram Svetog Save na Vračaru, kao i da je u ovo zdanje uloženo 70 posto više sredstava, nego za 100 godina gradnje.

U poslednje 3, 4 godine, uloženo je više od 70 posto sredstava, nego što je uloženo u sto godina gradnje. Ova vlast, ova država, ova generacija nas Srba je izgradila Hram Svetog Save koji je veličanstven. Ovo je druga zemlja, a ne ona stara ekonomski propala država. Sad je sve drugačije - priča Vučićević.

Autor: S. K.