AKTUELNO

U Srbiji će danas biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnom temperaturom znatno iznad proseka, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura će se kretati od jedan stepen na jugoistoku do deset stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna od 12 na jugoistoku do 20 stepeni Celzijusa na zapadu. U Timočkoj Krajini će biti osetno hladnije, jutarnja temperatura će biti oko minust tri stepena a najviša dnevna oko četiri stepena Celzijusa.

Tokom dana će biti promenljivo oblačno uz umeren, u košavskom području i na planinama i jak, a povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar.

Slaba, kratkotrajna kiša ponegde se očekuje na severu i zapadu zemlje dok će na jugozapadu Srbije i u Timočkoj Krajini biti oblačno, povremeno sa kišom.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti oko devet stepeni, najviša dnevna oko 16 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će do kraja sedmice biti promenljivo oblačno, ponegde sa kišom i veoma toplo vreme sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1.500 metara nadmorske visine.

U koševskom području i na planinama, u subotu i nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći u nedelju na ponedeljak i u ponedeljak očekuje se naoblačenje sa kišom i padom temperature koje će prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima. Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno će imati i jake i olujne udare.

Do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti oblačno, mestimično sa snegom i hladno, u nižim predelima uz formiranje manjeg snežnog pokrivača od dva do 10 centimetara a na planinama uz povećanje - za novih 15 do 20 centimetara.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

#Prognoza

#Vremenska prognoza