AKTUELNO

Koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević govoreći o nasilju nad ženama istakla je da za nju ta pojava nije šok jer je imala priliku da sluša mnogo priča koje su bile veoma slične.

- Meni je to svejedno da li škola glume, radno mesto, fakultet, jer se to na žalost dešava – rekla je Stanojević za Pink.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B

- Imali smo situacije gde su žene potpuno očajne bile jer su ih maltretirali kao decu oni koji bi trebalo da brinu o njima i u ovoj situaciji je to tako – dodala je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je podsetila mnogo je ljudi znalo za tu školu, ali da to što se tamo dešavalo moralo je da bude sumnjivo.

- Meni je najsumnjivije da on nije dozvoljavo roditeljima da uopšte dolaze i vide šta se tamo dešava – rekla je ona i ocenila da je očigledno da je to tako prihvaćeno.

- To je bila renomirana kuća i onda se preko mnogo stvari tu prelazilo – dodaje ona.

Suzana Perić, glavna urednica časopisa ''Bazar'', rekla je da je bila šokirana kada je čula šta se glumici Mileni Radulović desilo, ali isto tako dodaje da je zadovoljna jer je ona srušila taj zid ćutnje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ona je progovorila o svemu tome, to se dešava u svim tim kreativnim industrijama jako puno, jer je to granica gde ti predatori gube tu objektivnost – istakla je Perić.

Oni gube granicu i ponašaju se kao da imaju božansku moć, smatra ona.

Željka Burgund, koordinatorka roditeljske i dečije SOS linije ocenila je da je ''kucnuto u vrh ledenog brega'' koji se zove seksualno nasilje.

Foto: Pink.rs

- Ovo je momenat da sve osobe koje su pretrpele zlostavljanje da nisu same. Naš telefon je jedan od više telefona i njega je uspostavilo Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja baš kao odgovor države na temu nasilja nad ženama – naglasila je Burgund.                                                                                

Foto: TV Pink Printscreen

#Mika Aleksić

#Reagovanja

#ZLOSTAVLJANJE