AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić primio je vakcinu protiv korona virusa zajedno sa prvom grupom prosvetnih radnika koji su iskazali interesovanje za imunizaciju.

Oni su vakcinu primili na Beogradskom sajmu, na najvećem punktu za vakcinaciju u glavnom gradu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ružić je istakao da je danas veliki dan za zajedničku borbu sa korona virusom, koja upravo sveobuhvatnom imunizacijom dobija na dinamici.

-Država brine da vakcina bude dostupna svim građanima. Vakcinacija je civilizavijska tekovina i niko odgovoran ne može da izrazi sumnju u vakcinaciju. Zato je namera da što veći broj ljudi bude vakcinisan, da se vratimo normalnom životu, zaštitimo obrazovanje naše dece i prosvetne radnike, ali i ekonomiju i zdravstveni sistem koji je mesecima prenapregnut - rekao je Ružić novinarima na Beogradskom sajmu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On se zahvalio volonterima, kojih je 24 iz tri srednje medicinske škole, koji pomažu na sajmu.

-Osećam se odlično. Primio sam kinesku, ali primio bih svaku vakcinu, jer je država uradila mnogo, ovo je pobeda države, imamo već tri registrovane vakcine - rekao je Ružić.

Ministar je istakao da svi prosvetni radnici imaju mogućnost da izaberu vakcinu koju žele, dodajući da lično smatra da greše svi koji se opredeljuju na osnovu geografskog porekla, jer je najvažnije da vakcina ima odobrenje ALIMS.

Među profesorima koji su danas primili cepivo iz Kine su i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović i Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole i predsednik Društva direktora škola Srbije.

Danas su se takođe vakcinisali i najbliži saradnici predsednika Srbije, dok su to juče uradili direktor BIA Bratislav Gašić, ministri Zlatibor LOnačr i Nebojša Stefanović, kao i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

#Branko Ružić

#imunizacija