AKTUELNO

Ukoliko danas odlučite da krenete na put, obavezno se dobro pripremite i upoznajte sa stanjem na kolovozu u našoj zemlji.

JP "Putevi Srbije" saopštilo je danas da su kolovozi na putnim pravcima prvog prioriteta vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Rume, Valjeva, Vranja. 

Navode da su kolovozi na državnim putevima drugog prioriteta, takođe, vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Rume, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara. 

Takva je, dodaju, situacija i na kolovozima trećeg prioriteta na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požarevca, Požege, Rume, Užica, Vranja, Zaječara. Za Zaječar napominju da su na putu sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. 

Najviše ih ima na putu I B-34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima. 

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. 

Prilazi graničnim prelazima su prohodni, kao i prilazi zimskim turističkim centrima. 

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo. 

Iz tog preduzeća apeluju da vozaci prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice. 

#Putevi Srbije

#Sneg

#Stanje na putevima

#Upozorenje

#prohodnost