AKTUELNO

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić ocenio je za NOVO JUTRO TV PINK da je odlična vest što danas u Srbiju stiže i kineska vakcina i dodaje da je ona upravo pokazatelj da je Srbija uspela da obezbedi ono što je obećala i da građani sa te strane mogu da budu mirni.

„Država je obećala da ćemo imati priliku da biramo koju vakcinu želimo da primimo, i evo sada možemo da vidimo da je upravo to uspela i da ispuni. Lično nemam opredeljenje koju bih vakcinu primio, ali ako baš moram da biram, onda možda rusku“, rekao je Jeremić.

Novinar večernjih novosti, Dragan Vujičić, rekao je da je ceo svet u procesu vakcinacije, i dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja daje mogućnost građanima da se opredeljuju.

„To je najpoštenije moguće u ovom vremenu što država može da obezbedi“, rekao je Vujičić.

Kako kaže, postoji i rat proizvođača za tržište, što nam, dodaje, pokazuje i pojava kovid pasoša.

„Ono što je novo jeste da su ti pasoši već i spremni, i mislim a to ide u smeru da će se ljudi morati opredeljivati i po tome gde će ta vakcina važiti, za koju zemlju, odnosno za koji pasoš“, rekao je Vujičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, uvek je za vakcinaciju, u dogovoru sa svojim lekarom.

Jeremić je istakao da ima utisak da se već unpared znalo za mutaciju korone, i dodaje da ga brine što su inspektori SZO u Vuhanu, kao i da, kako se čuje počinju neki problemi tamo.

„To znači da se misterija širi, kao i teorija zavere. I to se radi namerno da bi se narod još više sludeo“, rekao je Vujičić i dodao da od kada se pojavila imamo 100 hiljada naučnih studija na internetu.

Kako kaže, nije moguće da ne znaju sa toliko studija nešto više o tome, i dodaje da sa smatra da dolazi do nove podele u svetu na vakcinisane i nevakcinisane.

Ističe da na neki način dolazi do novog zdravstvenog legitimisanja ljudi.

#Vakcina