AKTUELNO

Na sastanku je potvrđena odlična saradnja i izražena spremnost za njeno intenzivitanje kroz različite zajediničke projekte.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se sa Nj.E. Tomasom Šibom, ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Srbiji, i razgovarao o nastavku bogate saradnje u oblasti omladine, o novim zajedničkim projektima i jačanju prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Odlična saradnja Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) obuhvata niz zajedničkih projekata, podršku oko unapređenja Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i Zakona o mladima, kao i podsticanje uključivanja mladih u procese donošenja odluka na lokalnom i globalnom nivou.

Kroz realizaciju projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih” skoro 13.000 mladih od 15 do 35 godina imalo je priliku da se zaposli, samozaposli ili učestvuje u obukama za bolje pozicioniranje na tržištu rada. Upravo rezultati ovog projekta su osnova za pripremu novog zajedničkog projekta kome će fokus biti zapošljavanje mladih na ruralnom području.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Takođe, iskazana je spremnost za iniciranje formalizacije saradnje i u oblasti sporta i omladine kroz zaključivanje Sporazuma o saradnji dve države u ovim oblastima, putem koga bi se dalje unapredila saradnja u sportu i omladinskom sektoru.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Na kraju, potvrđena je puna podrška obe strane radu Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

#Tomas Šib

#Vanja Udovičić