AKTUELNO

Za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji se za samo jedan dan prijavilo više od 70.000 ljudi. Poslanik Skupštine Srbije Aleksandar Čotrić ističe da je prednost što građani imaju mogućnost izbora.

Istovremeno, Čotrić ističe da su dileme oko vakcine u smislu odabira određenog proizvođača nepotrebne, ako je vakcina odobrena za upotrebu u Srbiji.

- Prednost je naše zemlje što smo u situaciji da imamo mogućnost izbora. To ima mali broj zemalja – naveo je Čotrić i ukazao da Srbija uskoro dobija i kinesku i Astra Zenekinu vakcinu.

Prema njegovim rečima, velika je stvar što je Srbija među prvim zemljama Evrope dobila vakcine i što je počela zaštita stanovništva.

Foto: TV Pink Printscreen

Čotrić je istakao da je procedura prijave veoma jednostavna preko e-uprave.

- Nije potrebno imati svoj nalog, dovoljno je popuniti formular. Do sada se prijavilo više od 70.000 građana – kaže Čotrić.

Dražen Ostojić, urednik u Srpskom telegrafu, navodi da ti podaci ohrabruju.

On dodaje da će primiti vakcinu i da ne razmišlja o nekoj posebnoj.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, veruje i domaćim i stranim lekarima i uveren je da ne bi pustili nikakvu vakcinu koja ne može da pomogne i svejdno mu je da li je kineska, ruska ili američka.

- Bitno je da se ljudi vakcinišu, bilo kojom vakcinom koja je u upotrebi kod nas. Dobro je da ima izbora. Važno mi je da se što pre vakcinišemo da možemo normalno da funkcionišemo – rekao je Ostojić.

#Srbija

#Vakcina