AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da dobri rezultati u borbi protiv svih vidova kriminala moraju biti praćeni osećajem građana da su sigurni i bezbedni, što je i osnovni zadatak svake policijske uprave u Srbiji.

Ministar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Nišu, istakao je da su efikasnost i brzina u rasvetljavanju krivičnih dela najbolja poruka građanima da policija radi svoj posao. 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Borba protiv organizovanog kriminala je naš prioritet, ali jednake napore moramo uložiti da rasvetlimo i najsitniju krađu, razbojništvo, džeparenje, ulični kriminal kojim su pogođeni građani u svakodnevnom životu. Samo na taj način, pored dobre statistike, građani će znati da su zaštićeni i bezbedni“, rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je podsetio da je tokom prošle godine zaplenjeno više od 7,6 tona različitih vrsta droga i naglasio da očekuje da policija nastavi tim tempom, da se sa maksimalnom posvećenošću svakodnevno bori da narko-dileri i narkotici budu sklonjeni sa ulica, a naša deca sigurna. 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Na sastanku sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu razmatrani su i uslovi rada i opremljenost policijskih službenika, a ministar Vulin je ukazao da će MUP nastaviti ulaganja u jačanje kapaciteta policije i razvijanje savremenog sistema bezbednosti. 

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

„Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra. Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate“, zaključio je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin