AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministarka privrede Anđelka Atanasković obišli su danas mikrolokaciju koja je deo projekta "Evropska prestonica kulture".

Projekat "46 urbanih džepova - mikrolokacija Kovilj" podrazumeva potpuno opremljen lokalitet površine javne namene koji je zajednička investicija Ministarstva privrede Republike Srbije i Grada Novog Sada.

Vučević je objavio fotografije obilaska uz sledeću poruku:

"Mikrolokacija Kovilj u novom, lepšem ruhu, vrednom više od 56 miliona dinara.

S ministarkom privrede Anđelkom Atanasković i državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Draganom Stevanovićem posetio sam mikrolokaciju Kovilj, gde je u završnoj fazi opremanje površine javne namene "46 urbanih džepova" u okviru projekta Evropska prestonica kulture 2021.

Celokupan prostor "urbanog džepa" u Kovilju se sastoji iz 4 potceline: 1. Trg oslobođenja; 2. Centralni park; 3. Parking "drive thru" pijaca; 4. Popločan plato. Vrednost ove investicije koja će potpuno oživeti tu mikrolokaciju je 56.289.420,18 dinara, a obezbedili su je Grad Novi Sad i Ministarstvo privrede. Mi nastavljamo sa uređenjem, a sve građane pozivamo da uživaju u novom izgledu ovog mesta!", napisao je Vučević.

#Anđela Atanasković

#Miloš Vučevič