AKTUELNO

Cene kao u luksuznom švajcarskom skijalištu.

Na društvenim mrežama se od posle Nove godine vodi polemika okoračuna iz jednog kafića na Zlatiboruna kojem smo videli da jedan gazirani sok košta 480 dinara, a pivo čak 650!

Dok jedni brane stav da ugostitelji, koji su bili i još uvek su među najpogođenijima tokom pandemije korona virusa, na legitiman način pokušavaju da nadoknade gubitke, drugi se ne slažu sa ovako "bezobraznim cenama" i osuđuju vlasnike kafića koji pokušavaju da zarade.

Međutim, nakon računa sa Zlatibora, na mrežama se pojavilo još fiskalnih računa na kojima se vide astronomske cene pića.

Korisnici Tvitera, sudeći po komentarima, zapanjeni su ovako visokim cenama, ali jedan posetilac kafića na Kopaoniku izazvao je najviše reakcija i šokirao sve cenama u lokalu u kojem je sedeo.

On je kafu platio 270 dinara, gazirani sok 280, a dve ceđene pomorandže čak 1.230 dinara!

Bilo kako bilo, cene u kafićima su jasno istaknute, na računima je sve navedeno, a na vama je da li ćete sesti u kafić i priuštiti sebi takvo zadovoljstvo.

Vlasnik lokala prema zakonu ima pravo da formira cenu prema svom nahođenju, a sudeći prema broju turista na srpskim planinama, cene malo kome ne odgovaraju.

#Račun

#planine