AKTUELNO

Porodica Veličić ove godine praznike će dočekati sa tugom i suzama, jer nakon požara koji ih je zadesio pre mesec dana samo im je to ostalo od njihovog porodičnog ognjišta.

Vatrena stihija odnela je sve ono što su godinama poštenim radom i sa velikom mukom stvarali u dragačevskom selu Kaona i sada zavise od dobre volje drugih ljudi.

"Spavamo kod kćerke u Samailima, a onda svako jutro se vraćamo na zgarište. To je naša kuća i pokušavamo da popravimo koliko možemo. Najvažnije je da smo svi živi i zdravi, ali teško je kad vidite da sav vaš rad i godine ulaganja nestanu za samo dva sata", rekao je Dragoslav Veličić za RINU.

Foto: RINA

Božić će ove godine dočekati drugačije, nego što je to bilo ranijih godina, ali se ipak raduju ovom velikom prazniku. Sa verom u Boga, ali i u dobre ljude, nadaju se da će izaći iz ove jako teške situacije.

Ono što još više otežava jeste činjenica da je u požaru izgorela i stolarska radionica koja je Veličićima bila jedini izvor prihoda, sav alat i materijal.

Foto: RINA

"Ništa ovo nije dobijeno, sve smo sa mukom stekli, pa ćemo ponovo i u ovim godinama morati početi od nule. Neće nam biti prvi put, ali smo se ipak nadali da ćemo ovo poznije životno doba bar malo odmoriti. Imamo kćerke i unučicu i one nam daju vetar u leđa, pa ćemo se i dalje boriti", priča kroz suze Pera Veličić.

Foto: RINA

Tačan uzrok požara se još uvek ne zna, ali se pretpostavlja da je vatru prouzrokovao zapušen odžak. Izgorelo je im je sve - od prozora, nameštaja, radionica, pa čak i zidovi. Zima samo što je počela, pa se ovi pošteni ljudi piatju kako će je prezimiti.

#Kuća

#Porodica

#Požar